Kaposvári Anita – gyógytornász-fizioterapeuta

Gyógytornász diplomámat a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán szereztem. Azóta a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház Csákvári Intézetének Mozgásszervi Rehabilitációs Osztályán dolgozom.

Munkám során meglehetősen gyakran fordulnak hozzám gerinc panaszokkal, melyek kihatnak a mindennapokra, ezért is foglalkozom elsősorban ezzel a témakörrel. Legfontosabbnak a megelőzést tartom, hogy a fájdalom kialakulása elkerülhető legyen. Hiszem, hogy gyógytornászként segíthetek a megelőzésben, éppen ezért elméleti és gyakorlati oktatás keretén belül a gerincvédelem fontosságára összpontosítok Budapesten tartott előadásaim során.

Derékfájdalom, gerincsérv kezelése, végtagokba sugárzó panaszok, gerincferdülés, gerincdeformitások, valamint csípő-, térdízületi fájdalom és műtét utáni rehabilitáció, amiben segítségére lehetek.

A kezelések alapját minden esetben egy pontos és részletes betegvizsgálat adja, ezt követi az egyéni, célzott kezelés, ahol közösen kitűzött célért dolgozunk.

Továbbképzések:

2016 McKenzie „A” Tanfolyam – Mechanikai diagnózis és terápia a lumbális gerincen (Budapest, Magyarországi McKenzie Intézet)
2017 Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában (Budapest, Kor-No Mozgásstúdió)

Szegmentális stabilizációs tréning az ágyéki gerinc-medence komplex rehabilitációjában (Budapest, Pataki Dalma E.V.)

McKenzie „B” tanfolyam – Mechanikai diagnózis és terápia a háti és nyaki gerincen (Budapest, Magyarországi McKenzie Intézet)

Kinematic Taping 3NS-TEX (Budapest, All-Right BT.)

Magyar Gyógytornászok-Fizioterapeuták Társaságának 11. Kongresszusa – Evidenciák (Győr, MGYFT)

2018 Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia, mely nemzetközileg elismert képesítés a gerincferdülés és egyéb gerincdeformitások kezeléséhez (Budapest, Viszen Kft. Horváth Krisztina)
2019 FDM – Fascia Disztorziós Modell manuálterápiás, mozgásszervi fájdalomcsillapító metódus izom-, és ízületi fájdalmak kezelésére