Szakápolás otthon

Többek között: sebkötözés, infúziós kezelés, katéter csere, injekciózás, műtétek-balesetek utáni ellátás.

Szociális gondozás

Mosdatás, tisztába tétel, gyógyszerelés, vérnyomás-vércukor ellenőrzés napi ápolási–gondozási feladatok elvégzése.

betegfelügyelet, szakápolás

Betegfelügyelet, szakápolás

Betegek felügyelete

Hozzátartozóink megbetegedése negatív hatással van mindennapjainkra. Ilyenkor több teher nehezedik az egészséges vagy netán nem teljesen egészséges családtagra.

A betegfelügyelet keretében akár napi 24 órában a rászoruló hozzátartozó és az Ön igényeinek megfelelően végezzük az otthoni ellátást. Betegség, baleset következtében, műtét után, esetleg kórházi kezelést kiváltva ápolóink, gondozóink szükség illetve igény szerint segítenek családtagjainak a napi életvitelben, egészségügyi ellátásban, amely magában foglalja az esetlegesen adódó szakápolási teendőket is. Kivitelezhető az is, hogy naponta többször egy-egy illetve néhány órára legyünk segítségükre a családok terheit jelentősen csökkentve.

Vérvétel

Ha nehezen viseli a várakozást és a rendelői közeget, ha nincs ideje sorban állni, ha ágyhoz kötött, vagy nehezen tud mozogni. Szakképzett ápolónk előre megbeszélt időpontban felkeresi otthonában, leveszi a laborvizsgálathoz szükséges mintákat és elviszi a laboratóriumba. Majd igény szerint eljuttatjuk önhöz az eredményeket is.

Gyógytorna

Gyógytornászunk részletes betegvizsgálatot végez, mely alapján kezelési tervet készít, és személyre szabott mozgásterápiát állít össze a mielőbbi gyógyulás érdekében.

Gyógyászati segédeszközök kölcsönzése

Betegágy kölcsönzés:
Többfunkciós, 4 ponton állítható fekvőfelület. Távirányítóval elektromosan állítható a hát és lábrész, az ágy teljes magassága (40-80 cm) és a dőlésszöge. Fékezhető, gurulós kerekekkel és faburkolattal ellátott. Az ágy mindkét oldalán állítható oldalráccsal és kapaszkodóval van felszerelve.
Az ágy 150kg-ig terhelhető, fekvőfelülete: 90 x 200 cm.

Ápolási szék, tolószék, kádra szerelhető kifordítható fürdetőszék, rollátor, wc magasító, járókeret, betegemelő, oxigéngenerátor.

24 órás vérnyomásmérés

A legpontosabb vérnyomásértékeket az ambuláns vérnyomásmérő készülék segítségével kaphatjuk. A vizsgálat ambulánsan, hétköznapi, megszokott körülmények között történik. Az ambuláns vérnyomás-monitorozás általában 24 órán át, a nap minden szakában, tetszőleges gyakorisággal mérhető, egy teljesen automatikus szerkezet segítségével. A mérési adatokat a készülék tárolja, majd a vizsgálat végén számítógépre letölthetőek.

Fizikoterápia

A fizikoterápia leggyakoribb feladata a kóros tünetek mérséklése, vagy megszüntetése. Mozgásszervi megbetegedések kezelésére, gyógyítására és fájdalomcsillapításra alkalmazzák.

Infúziós terápia

Célja folyadékok-, és elektrolit egyensúly zavarainak megelőzése, megszüntetése.

Sebkötözés

Korszerű eszközökkel intelligens kötszerek segítségével, sok éves szakmai gyakorlattal vállaljuk akut vagy krónikus sebek ellátását.

  • EKG készítés
  • Injekciózás